hovedrengøring

Køkken og kantine

Grundig rent i Køkken og Kantine

Den vigtigste rengøring i din virksomhed – kan spare dig for mange penge

Køkkenet er et af de mest bakteriefyldte rum i din virksomhed, og skal dagligt holdes rent for at sikre en god fødevarehygiejne. Når køkken og kantine ikke rengøres meget grundigt regelmæssigt, kan det medføre at dine medarbejdere og dine kunder bliver syge. Der er mange forskellige slags sygdomme der skyldes dårlig hygiejne og nogle af disse kan til og med udvikle sig til allergier.

Et rent og sundt arbejdsklima, giver færre sygedage, og medarbejderne føler sig friske og oplagte på arbejdet. Når de føler sig friske og raske, bliver de automatisk mere energiske, positive og motiveret i dagligdagen – det øger produktiviteten og du vil kunne se det på bundlinjen.

Vi ved hvor det er vigtigst, at gøre grundigt rent i et køkken-/kantineområde

Det er vigtigt at få gjort grundigt rent hver dag, samt en ekstra grundig rengøring med jævne mellemrum.  I det daglige kan man let komme til at fokusere på de samme steder, mens skidtet hober sig op de steder der ikke er lige så let tilgængelige. Når du får foretaget en grundig rengøring, bliver indeklimaet bedre, risikoen for at udvikle sygdomme og allergier mindskes, og derudover bliver det lettere fremadrettet, at holde området rent i det daglige. Desuden vil det rengjorte område også se mindre nedslidt ud.

Hvis I vælger et professionelt rengøringsfirma, som RengøringsEksperterne ApS, til at varetage rengøringen, har I en garanti for at arbejdet bliver udført af erfarne medarbejdere med tilgang til de rette rengøringsmidler og værktøj. Vi kommer når det passer bedst for dig og vi ved hvad der skal til for at løse enhver rengøringsopgave.


Hvad kan vi gøre for dig ? Vælg hvilke services du har brug for.

Når vi gør grundigt rent i dit køkken-/kantineområde arbejder vi efter nedenstående model. Du kan selv være med til at vælge hvilke services vi skal udføre, og er du i tvivl rådgiver vi gerne. 

  • Vaskeservice – vi henter, vasker og bringer: Hvis du ikke allerede ved det, så er køkkensvampe, karklude, viskestykker og forklæder nogle af de mest bakteriefyldte steder i køkkenet -flere undersøgelser viser, at over 75 % af disse indeholder e-coli bakterier. Det er nødvendigt med daglig rengøring og desinficering. Køkkensvampe og karklude kan koges i mikrobølgeovnen i 2 minutter, men bør skiftes hver dag. Viskestykker skal skiftes hver dag - og altid kogevaskes, det samme gælder for forklæder. Vores vaskeservice er en god og billig løsning til forbedring af hygiejnen.
  • Køkkenvasken: Du tænker måske at køkkenvasken er ren, fordi den hele tiden bliver skyllet. Køkkenvasken rummer formentlig 100.000 gange flere bakterier end håndvasken på badeværelset, hvilket skyldes alle de madvarer, der har kontakt med vasken. E-coli bakterier trives særligt godt i køkkenvasken, og vandhanens håndtag er et af de mest bakteriefyldte steder i køkkenet. Det er nemlig her du rører hver gang du skal skylle grøntsager ol. Vi rengør køkkenvasken og vandhanen med desinficerende rengøringsmidler flere gange om ugen og afkalker efter behov.


    Køkkenbordet/bordflader der er i kontakt med madvarer:
    Man skal tænke over hvad man placerer på køkkenbordet. Uskyllede dagligvarer, beskidte bæreposer/tasker/kasser ol, der fx har stået på gulvet i en bil/lastvogn. Ifølge en undersøgelse fra NSF International fandtes der e-coli bakterier på 30% af alle de testede bordplader. Vi rengør dagligt køkkenbordet med varmt sæbe-vand, vanskelige pletter skures væk, hvorefter vi desinficerer hele overfladen med rengørings-midler tilpasset dette formål.
  • Køleskabet: God madhygiejne begynder med et rent og ryddeligt køleskab. Man gør ofte først køleskabet rent, på det tidspunkt man kan se, at det er beskidt – men det er for sent. For i fx grøntsagsskuffen trives diverse bakterier, som salmonella og listeriabakterier. Køleskabet i din virksomhed, bør derfor gøres grundig rent mindst hver anden uge. Det er også vigtigt, at støvsuge bag på køleskabet, da støvbelægning på kondensatorribberne får elforbruget til at stige. Så snart du har tømt dit køleskab, vasker vi alle hylder og vægge med varmt sæbevand og skylder efter med koldt vand. Vi renser grundigt  afløbshullet bagerst i køleskabet og i renden under køleelementet grundigt. Skulle det, mod formodning, være is i dit køleskab, sørger vi for at fjerne denne, inden vi gør rent.  Er der en grøntsagsskuffe i dit køleskab, rengøres denne med varmt vand og desinficerende rengøringsmiddel. Når skabet er tørret godt af, lukker vi døren og tænder for køleskabet igen. Når du stiller madvarerne tilbage, så undgå så vidt muligt, at placere dem i direkte kontakt med køleelementet.
  • Fryseren: De nyeste frysere, behøver ingen afrimning i dag, da de er selvregulerende. Men der kommer altid skidt og pletter i en fryser også, og de skal fjernes. Fryseren bør gøres grundig rent mindst hver anden måned. Det er også vigtigt, at støvsuge bag på fryseren, da støvbelægning på kondensatorribberen får elforbruget til at stige. Så snart du har tømt dit fryseskab, vasker vi alle hylder/skuffer og vægge med varmt sæbevand og skylder efter med koldt vand. Vi tømmer og vasker også isterningebakken og skulle der, mod formodning, være is i din fryser, sørger vi for at fjerne dette inden vi gør rent.  Når fryseren er tørret godt af, lukker vi døren og tænder for den igen.
  • Ovn/Mikrobølgeovn og tilbehør: Du tror måske, at varmen dræber alle bakterierne i ovnen og mikrobølgeovnen, men det er desværre ikke tilfældet. Mange bakterier er resistente og kan ligge i dvale i ovnen. Et ofte overset problem er at ovnens knapper er godt tilsmudset af en masse bakterier og bradepander/ovnsriste bliver udsat for mange forskellige ting. Vi sørger for, at rengøre mikrobølgeovnen, ovnen og tilbehøret ugentligt, med et desinficerende rengøringsmiddel, der er specielt udviklet for rengøring af fedt- og madpletter til den type ovn du har. Rengøringen er lige grundig indvendig som udvendig, og selv knapperne bliver fjernet og grundigt rengjort med varmt vand og desinficerende rengøringsmidler.
  • Emhætte: Det findes ikke noget så ulækkert som en emhætte fuld af fedt og aflejringer. Foruden at være fyldt med bakterier, yder emhætten en ”dårlig service” når det er fedtet helt til. Vi renser alle dele (det kan betyde at vi må pille den helt fra hinanden) for fedt, ved hjælp af gode og velrenom-merede rengøringsmidler, der er specielt velegnet til at opløse tykke lag med fedt. Derefter vasker vi det hel af med varmt vand med sæbe og eftertørrer godt. Din emhætte bliver igen effektiv til fjernelse af os og lugt i dit køkken – og så fremstår den ren og uden grimme strimer og pletter.
  • Skærebræt/Anretningsbord ol.: Alle flader, der er i direkte kontakt med madvarer bliver hurtigt fyldt med bakterier. Skærebrættet er et af de mest brugte køkkenredskaber. Du tager det frem hver dag, og utallige madvarer klargøres på det. Man bør ikke bruge det samme skærebræt til kød og grøntsager – det giver risiko for at blande kødbakterier med grøntsager, som ikke bliver tilberedt ved tilstrækkeligt høje temperaturer. Især kyllingekød skal holdes adskilt fra salat mv.  Du kan nemmest overholde denne regel ved at have forskellige skærebræt – én til kød og en til grøntsager I øvrigt er plastic bedst til kød, da det er enkelt at rengøre og kan vaskes ved høj temperatur i opvaskemaskinen. Du skal også undgå, at lægge tilberedt kød på det samme skærebræt/ anretningsfad ol. hvor det tidligere har været råt kød, uden at det er vasket inden. Vi kan sikre dig en ekstra dimension på køkkenhygiejnen, hvis du lader os rengøre og desinficere dine skærebræt, dit anretningsbord ol. med de dertil udviklede rengøringsmidler. 
  • Kaffemaskine: Det er måske ikke det mest indlysende sted, men det varme og fugtige miljø i kaffemaskinen er faktisk et perfekt sted for bakterier, mug og skimmel.
    Hos RengøringsEksperterne ApS følger vi altid producentens anvisninger for rengøring. Efter grundig rengøring og afkalkning, kører vi mindst 3 kander vand igennem maskinen, så evt. lugt og smag er helt borte inden kaffemaskinen tages i brug igen.
  • Elkedel: De afmærkninger og flager, du kan se i din elkedel er kalk. I princippet er det harmløst, men det er bestemt ikke lækkert at se på - eller at få i sin te. Vi bruger et godt afkalkningsmiddel og renser elkedlen et par gange om nødvendig, derefter koger vi vand i elkedlen to-tre gange for at undgå lugt og smag ved efterfølgende brug.
  • Andre køkkenmaskiner: Måske har du en røremaskine, juicemaskine eller andet teknisk vidunder i dit køkken, som også trænger til en grundig rengøring. Vi anvender de rengøringsmidler og værktøjer, der passer til formålet og du vil opdage, at dine køkkenmaskiner vil fremstå næsten som ”nye” og desuden holde lidt længer end hvis de ikke var blevet rengjorte.
  • Bestik og knive: Selvom du altid rengør dine kokkeknive og dit bestik - enten i opvaskemaskinen eller i hånden - så findes der stadig skidt og snavs herpå. Vi pudser dine arbejdsknive og dit bestik, hvis du ønsker at det skal fremstå pænt og rent. Det mindsker også risikoen for flyverust
  • Skraldespanden: Det siger næsten sig selv, at skraldespanden er et sted for bakterier. Men husker du at rengøre den? Næste gang du alligevel skifter posen, så undersøg om ikke din skraldespand trænger til en grundig rengøring. Vi anvender et rengøringsmiddel med desinficerende effekt og påfører det omhyggeligt med en blød børste. Når det har virket et stykke tid, skylder vi grundigt efter med rent vand og tørrer godt af. Det kan være en god idé, at lægge avispapir i bunden af din skraldespand – det opsuger nemlig fugtighed og minimerer udvikling af bakterier – men husk at skifte den ud hver dag.
  • Rengøring udenpå og indvendig i køkkenskabe, alle overflader og inventar: Køkkenet eller kantinen er ikke helt rent, før man også har vasket alle skuffer og skabe grundigt både udvendig og indvendig, har fjernet pletter og skidt fra både væg, gulve og loft, samt vasket alle møbler og inventar med varmt sæbevand. Hos RengøringsEksperterne ApS tilbyder vi en grundig hovedrengøring, hvor vi rengør alle overflader med vand og sæbe (skurer hvis det er rigtigt slemt) og om nødvendigt anvender vi godkendte kemikalier for at fjerne de vanskeligste pletter - kalk, fedtpletter, nikotin ol. Vi vasker desuden altid lister, paneler, karme, indfatninger, kontakter, udluftningsriste, billedrammer og lamper.
  • Vinduespolering/Glaspartier: Rene vinduer sætter prikken over i’et i kantine- og køkkenområdet. Skinnende glaspartier sender et positivt signal om, at her er det styr på tingene, til både medarbejdere og besøgende. Vi tilbyder en professionel vinduespolering, samt pudsning af glasfacader og internt glas, og har udstyret og ekspertisen til at pudse virksomhedens vinduer, enten det er i et plan eller i flere etager.
  • Gardiner/persienner: Når det hele nu fremstår skinnende rent, er det også grund til at kikke på gardiner og persienner. Trænger de måske også til en gang afvaskning eller rensning? Vi rengør også gardiner og persienner på stedet, eller leverer dem til en af vore gode samarbejdspartnere, der er specialister indenfor netop dette området – naturligvis til en fordelagtig pris som del af en hovedrengøring.

Dine ønsker og dine behov – vi hjælper med det hele – og vi kan også løse specialopgaver indenfor skadebekæmpelse (vand & brand), ejendomsservice, skadedyrsbekæmpelse og Facility Management.

Vi tilbyder meget mere end ”blot” rengøring

Vi er utroligt stolte af vores service, som skyldes vores trofaste, pålidelige og fagligt dygtige medarbejdere – der til enhver tid står klar til at hjælpe dig, på det tidspunkt der passer dig bedst.  RengøringsEksperterne ApS udfører, foruden alle typer af rengøring ude som inde, totalløsninger indenfor ejendomsservice, byggepladsservice og skadebekæmpelse. Hvis du skal have klaret flere forskelligartet opgaver samtidigt, har vi også mulighed for at tilbyde en samlet pakkeløsning – en Facility Management løsning. Vi har indgået et tæt samarbejder, med nogle af Danmarks bedste håndværkere. Det gør os i stand til, at levere løsninger til dig, uanset om du også har brug for en maler, tømrer, elektriker, gulvmand, snedker eller VVS’er. Så tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du ønsker en samlet serviceløsning – vi kan helt sikkert også hjælpe dig med dette.

Du kan læse mere om vores pakkeløsninger i forhold til facility management her.

Kontakt os og få en god pris på rengøring af virksomhedens køkken/kantine

Hvis du har nogle spørgsmål omkring hovedrengøring, eller andre former for rengøring, kan du kontakte os på tlf. 53 65 35 59 eller på mail mail@renekspert.dk. Vi står altid klar med kyndig vejledning, og lytter til dine behov, så du kan få en løsning, der passer til dig og din virksomhed. Kontakt os allerede i dag for et fordelagtigt tilbud. 

 


Som driftsansvarlig på et af Danmarks største Plejeboligcentre, er det ubetinget et "must" at have gode tillidsrelationer til leverandørerne...
Fælledgården
Fælledgården Læs mere...

Vores samarbejde med RengøringsEksperterne ApS har stået på i 2 år nu. RengøringsEksperterne ApS er altid meget positive og utroligt samarbejdsvillige..
HRH Malerservice A/S

HRH Malerservice A/S Læs mere...

Vi har
døgnvagt
på skadeservice

Ring
53 65 35 59

Nyheder & små historier fra vores hverdag