Vandskade efter skybrud og regn

Vi hjalp efter skybrud i København

I juni 2016 faldt der over 50 mm, den dag da København blev ramt af både skybrud og kraftig regn. Der faldt næsten 16 mm nedbør på en halv time (lige akkurat over grænsen for skybrud der er 15 mm/30 min).

Det kunne kloakkerne i mange lokalområder slet ikke klare, så vandet blev trængt tilbage og havnede op gennem kloakrørene og inde i bygningernes kældere.

Rent vand alene kan ødelægge både gulv og vægge, men samtidig kan skybrud o.l. også føre til inficeret vand og døde rotter der spreder sig. Det beskidte vand og rotterne fører farlige bakterier med sig, som man skal tage meget alvorligt.

Den første udfordring ifm. den slags vandskader er, at få fjernet vandet hurtigst muligt og få destrueret de døde rotter. Dernæst skal alle rum affugtes (dette kan tage op til flere uger) og når det hele er tørt nok skal rummene desinficeres for, at sikre at alle bakterier er væk.

I de fleste tilfælde skal der også en grundig rengøring til, før lokalerne igen kan tages i brug.

Den 16 juni klokken 13.05 kom det første opkald fra Nørrebro. I første omgang lød det som om vandskaden berørte kun et lille, begrænset område, men da vi kom ud på adressen for at kikke på opgaven, kunne vi hurtigt se at det drejede sig om hele kælderafdelingen under 27 opgange.

Efter visiteringen, dannede vi os hurtigt et overblik over sagens omfang og fik tilkaldt mandskab. Først og fremmest var det vigtigt at få suget vandet væk. Medens dette pågik, var andre i gang med at opsamle døde rotter og få disse destrueret i en fart, andre gik i gang med at flytte alle kasser, æsker og andre ejendele sammen med beboerne. Da vandet var væk, blev alt andet affald, som vandet havde bragt med sig, fjernet og så var det tid til at få gang i alle de affugtningsanlæg vi overhovedet kunne skaffe til veje og få dem stillet op rundt omkring i lokalerne. Så gik vi i gang med at sprøjte alle lokaler, for at desinficere og fjerne farlige bakterier.

Vi var beboerne behjælpelige med at få bragt alle deres ejendele til et tørt og sikkert sted, hvor de i tørvejr og på et senere tidspunkt kunne få ryddet op i deres respektive æsker og kasser.

Affugtning af lokalerne kan tage rigtigt lang tid, og det er vigtigt at være tålmodig og vente på at lokalerne bliver helt tørre, inden vi kan gå i gang med den endelige rengøring.

I den mellemliggende tid, benyttede vi tiden til, at gøre ejerne opmærksom på evt. følgeskader samt rådgav om hvorledes man undgår vandskader i fremtiden.

Konkret resultat

I sådanne sager er det først og fremmest vigtigt, at have de rette medarbejdere, der ved hvad de har med at gøre og kan arbejde hurtigt og effektivt uden risiko for sig selv eller andre.

På den måde er vi med til at minimere skaderne.

Vore affugtningsanlæg er også en vigtig del af løsningen foruden de mest effektive midler til desinficering. Sammen med vore leverandører, sikrer vi, at vi har det nyeste og bedste på markedet som samtidig er de sikreste at bruge for de som skal håndtere dem.

Ønsker du et uforpligtende tilbud eller har du et spørgsmål til os?

Du kan ringe til os på 53 65 35 59 eller sende os en besked nedenfor

Ved at kontakte os accepterer du, at dine oplysninger vil blive gemt i vores backend og CRM-system.
Læs mere i vores persondatapolitik.